Lehet, hogy a rántott olívabogyó elsőre furcsán hangzik, de higgyétek el: forradalmi ötlet! 

A magyar konyha imádja a rántott ételeket, a különböző húsokat, belsőségeket, zöldségeket, gombákat és sajtokat is előszeretettel öltöztetjük panírmorzásba, hogy aztán forró olajban ropogósra süssük. Mindegy, hogy egy sima hétköznapi vacsoráról, egy vasárnapi ebédről vagy az ünnepi menüről van szó, a rántott ételeket előszeretettel halmozzuk egymásra, nem is beszélve az éttermekről, ahol biztosan legalább tízféle szerepel az étlapon.

A rántott olívabogyó nem kifejezetten magyar fogás, külföldi oldalakon is találkozhatunk vele, ám ez nem azt jelenti, hogy ne próbálkozhatnánk meg vele mi is. Natúr olívabogyókkal is dolgozhatunk, de szerintünk a rántott verzióhoz finomabbak a töltött változatok, a fetás variáció például különösen finom így elkészítve. Ha pedig időtök engedi, és nincs bajotok a pepecselős munkával, akkor egyenként is megtölthetitek a bogyókat valamilyen finom házi kencével.

rántott olívabogyó
Olívabogyó kirántva? Miért ne? (Fotó: Pixabay)

600 g fetával töltött olívabogyó
300 g pankó morzsa
13 ek sima liszt
3 tojás

A lisztet, a zsemlemorzsát és a tojást egy-egy tálba kikészítjük.

Az olívabogyókat egyenként bepanírozzuk liszt, tojás és zsemlemorza sorrendben, majd bő olajban aranybarnára sütjük.

A bogyókat melegen fogyasztjuk önmagában, de kínálhatunk mellé mártogatóst is. Jól passzolnak hozzá a könnyed joghurtos, esetleg majonéz-alapú kencék is.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét