Az Agave Könyvek jóvoltából új kiadásban, megújult borítóval tér vissza a könyvesboltokba a nagysikerű Vámpírakadémia-sorozat harmadik része, A halál csókja

Richelle Mead Vámpírakadémia-könyvsorozata még a nagy Alkonyat-láz idején jutott el Magyarországra, összesen hat kötet, továbbá egy spin-off történet látott napvilágot az írónő tollából. A történet nagyon röviden és tömören egy bentlakásos iskolában játszódik, ahol a fiatal morák (“jó” vámpírok) megtanulják uralni a varázserejüket, a dampyrok (félig ember, félig vámpír lények) pedig elsajátítják testőri feladataikat, hogy később megvédhessék a morákat a strigáktól (“gonosz” vámpírok). A sztroi alapvetően Rose Hathaway dampyr és Lissa Dragomir mora legjobb barátnők körül bonyolódik.

A történetből először 2014-ben készült adaptáció Lucy Fry és az azóta több hollywoodi szuperprodukcióban is felbukkanó Zoey Deutch főszereplésével, tavaly ősszel pedig a Peacock streamingszolgáltató próbálkozott meg egy tévésorozattal, inkább kevesebb, mint több sikerrel – legalábbis erre utal, hogy a széria egy évad után kaszát kapott. Időközben az Agave Könyvek is elkezdte újranyomni a köteteket; eddig két rész jelent meg, augusztus 29-én pedig érkezik a harmadik, és már azt is tudjuk, milyen új borítóval vehetjük majd kezünkbe A halál csókját – mutatjuk is:

Halál csókja
Fotó: Agave Könyvek / Facebook

Hivatalos fülszöveg:

Rose Hathaway egy hónap múlva tölti be a tizennyolcadik életévét, közeledik nagykorúságának és érettségijének időpontja is. Ez utóbbi feltétele egy kemény, hathetes terepgyakorlat, amit minden végzős damfír testőrtanoncnak végre kell hajtania egy-egy főnemesi mora vámpír mellett. Rose nehezen összpontosít feladatára, hisz nem csak elhunyt barátja, Mason jár vissza kísérteni őt, még az a Viktor Daskov is feltűnik, aki korábban Rose barátnőjének, a lélekmágus Lissa Dragomirnak életére tört. Ráadásul a főnemesi diákok intrikáikkal akaratukon és tudtunkon kívül utat nyitnak a Szent Vlagyimir Akadémiába a gyilkos és kíméletlen élőhalott strigák előtt.

Az első kötetről szóló kritikánkat egyébként ITT, a másodikról szólót pedig ITT tudjátok elolvasni.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét