Több meglepetéssel is készül a Netflix a nyárra, többek között az Anya Taylor-Joy nevével fémjelzett A vezércsel alapján is jön egy játék.

A világ vezető streamingszolgáltatója két éve új vizekre evezett, és a filmek és sorozatok mellett a videójáték-iparban is kipróbálta magát, egyelőre inkább kevesebb, mint több sikerrel. A Netflix szerint ez azonban rendben van, többször is azt nyilatkozták, hogy nem számítanak arra, hogy játékrészlegük azonnal nyereséges lesz. Ennek megfelelően folyamatosan bővítik a palettájukat, nyárra például öt különböző játékkal is készülnek az előfizetőknek.

Július 25-én jön például a The Queen’s Gambit Chess, ami ugyebár a Netflix elképesztően sikeres, Walter Tevis 1983-as azonos című regénye alapján készült minisorozat játékadaptációja. Nem túl meglepő módon, egy sakkjátékról lesz szó, ahol a játékosok olyan ismerős arcokkal találkozhatnak majd, mint Mr. Shaibel és Borgov, valamint ellátogathatnak olyan ikonikus helyszínekre is, mint Beth háza, a Methuen árvaház vagy a Las Vegas-i sakkverseny.

Nem ez egyébként az első alkalom, hogy a Netflix saját gyártású tartalom alapján készít játékot. A szolgáltató egyik legnépszerűbb címe például a népszerű reality show-jukhoz kapcsolódó Too Hot to Handle: Love is a Game, de a Stranger Thingshez is készült mobiljáték, ami ugyan nem váltotta meg a világot, de biztos sok rajongó letöltötte.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét