Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön aláírta azt a törvényt, amely megtilja az oroszországi könyvek kereskedelmi behozatalát az országba. 

Úgy gondolom, hogy a törvény helyes” – írta Zelenszkij a Telegram üzenetküldő alkalmazásban. Az ukrán elnök aláírt továbbá egy olyan törvényjavaslatot is, amely megtiltja a Fehéroroszországban vagy a megszállt ukrán területeken nyomtatott könyvek kereskedelmi behozatalát is.

A Reuters cikke szerint a parlament által egy éve elfogadott törvényjavaslat azt is előírja, hogy külön engedély szükséges az orosz nyelvű könyvek harmadik országokból történő behozatalához.

Zelenszkij szerint az intézkedés célja, hogy „megerősítsék az ukrán kulturális és információs tér védelmét az ukránellenes orosz propagandával szemben„.

Olekszandr Tkacsenko kulturális miniszter köszönetet mondott az elnöknek a törvényjavaslat aláírásáért. „A törvénytervezet elfogadása megvédi az ukrán könyvkiadást és -terjesztő szektort az orosz világ pusztító befolyásától” – fogalmazott.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét