Harvey Weinstein lebuktatásának történetét és a mögötte rejlő kőkemény újságírói munkát mutatja be a kétszeres Oscar-jelölt Carey Mulligan és Emmy-díjas Zoe Kazan főszereplésével készült Azt mondta

A Pentagon-titkaiAz elnök emberei, Éjjeli féregSpotlight – Egy nyomozás részletei és még hosszan sorolhatnánk azokat a nagyszerű filmeket, melyeknek a lényege általában mindig ugyanaz: a tények és az igazság minél szélesebb körben való ismertetése áll szemben a politikai vagy vállalati érdekekkel. Talán a bulvármédia terjeszkedése, az olvasói igények átalakulása vagy épp a politikai manipuláció mindent átható ereje miatt egyre kevesebb ilyen témájú film kerül a mozikba, többek közt ezért is annyira fontos és érdekes a német Maria Schrader tavaly októberi rendezése, amely a #MeToo-mozgalmat kirobbantó újságírók munkájáról mesél.  

Az Azt mondta (angol címén She said) középpontjában a The New York Times két újságírója áll, akik magánéletüket nem kímélve erednek egy olyan ügy nyomába, amellyel szinte azonnal darázsfészekbe nyúlnak. Megan Twohey és Jodi Kantor ugyanis Hollywood egyik legelismertebb és legbefolyásosabb producere, Harvey Weinstein után kezdenek nyomozni, minek eredményeképp egy évtizedeken át tartó zaklatási ügyet sikerül feltárniuk. A két újságíró végül egyetlen cikkel olyan ritka és esszenciális változást indít el az amerikai filmiparban, melynek hatása a mai napig, világszerte érzékelhető.

Az Azt mondta 2023. július 17-től nézhető a SkyShowtime kínálatában.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét