Az Oscar-díjas Jennifer Lawrence is pályázott Bella Swan szerepére, de azonnal „kosarat kapott” a készítőkről. 

Isabella Swan Stephenie Meyer világhírű Alkonyat-könyvsorozatának női főszereplője, aki szerelmes lesz egy csillogó vámpírfiúbaEdwardba, majd később ő is vámpír lesz, és születik egy félig ember, félig vámpír gyerekük. A karaktert Kristen Stewart alakította a filmes adaptációkban, amelyek a színésznő számára is meghozták a várva várt hírnevet, igaz később több évébe telt, hogy ki tudjon törni Bella szerepéből. Mindenesetre ő és az Edwardot megformáló Robert Pattinson világsztárok lettek, de alakulhatott volna egészen másképpen is, ha a filmes szereposztás alkalmával nem rájuk esik az alkotók választása.

Többek között Jennifer Lawrence is igényt tartott Bella Swan szerepére, el is ment a meghallgatásra, de azonnal visszautasították – írja a Hollywood Reporter. A Barátnőt felveszünk színésznője egy podcastben mesélt arról, hogy még egy visszahívást sem kapott, de utólag örül, hogy nem őt választották a casting során, mert nagyon nehéz lett volna kitörnie abból a szerepből.

Lawrence egyébként egy évvel később kapta meg Az éhezők viadalának főszerepét, amelyben a 12. körzet kiválasztottját, Katniss Everdeent alakította. A színésznő azt is elárulta, megfordult a fejében, hogy nem vállalja el a szerepet, mert tartott az ezzel járó hirtelen jött ismertségtől. Elmondása szerint mindig is inkább arra törekedett, hogy jó filmekben szerepeljen, de nem akart a világ legismertebb embere lenni. „Ez egy egészen más élet lett volna, mint amit képzeltem magamnak” – fogalmazott.

Rachel Zegler és Tom Blyth főszereplésével ősszel érkezik az Énekesmadarak és Kígyók Balladája, amely Az éhezők viadala-filmek előtt játszódik, és a középpontban a fiatal Snow, illetve a 12-es körzet kiválasztottja, Lucy lesz, aki részt vesz a 10. viadalon.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét