Befutott a részben Magyarországon forgatott Dűne 2. új, elképesztően látványos előzetese, ami ősszel érkezik majd a hazai mozikba. 

Frank Herbert sci-fi klasszikusának várva várt folytatása november 3-án landol a mozikba Dűne – Második rész címmel, az alkotógárda pedig ezúttal is ugyanaz: Denis Villeneuve  íróként és rendezőként van jelen, írótársai Jon Spaiths és Eric Roth. Természetesen visszatér Timothée Chalamet és Zendaya, valamint Rebeca FergusonJavier Bardem és Josh Brolin is, de új sztárokra is számíthatunk Austin Butler, Léa Seydoux, Florence Pugh és Christopher Walken személyében.

Nincs kétségünk afelől, hogy a Dűne – Második rész az év egyik legnagyobb mozis csúcspontja lesz. Nem is szaporítjuk tovább a szót, jöjjön az előzetes – íme:

A Dűnére egyébként sokan tekintenek önálló kötetként, valójában azonban egy regényfolyam kulcsfontosságú része. A szerző 1986-ban bekövetkező haláláig összesen hat klasszikus Dűne-könyv jelent meg, majd később a szerző fia, Brian Herbert, és barátja, Kevin J. Anderson tollából született több előzményregény is, illetve a fő Dűne-könyvekhez is készítettek folytatást.

Mivel a hamarosan érkező mozifilmmel befejeződik az első Dűne-regény, okkal adódik a kérdés, vajon hány Dűne-mozira ülhetünk majd be a jövőben. Villeneuve korábban ezzel kapcsolatban annyit mondott, hogy alapvetően három filmmel tervez, az eredeti 1965-ös regényt és a Dűne-sorozat második kötetét, A Dűne messiását adaptálva.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét