Hiába volt nagy hype az Indiana Jones és a sors tárcsája körül, hiába olvashattunk rengeteget a filmről a premier előtti hetekben, a legújabb Indi alkotás anyagilag valószínűleg bukás lesz. 

Nem sokan gondolták volna, hogy Harrison Ford a 2008-as Indiana Jones és a kristálykoponya királysága után újra felveszi régészprofesszoros kalapját, pedig pontosan ez történt, ugyanis június 29-én megérkezett a mozikba az Indiana Jones és a sors tárcsája. James Mangold rendezőnek meglehetősen nívós színészgárdát sikerült összeverbuválni, ugyanis a 80 éves Ford mellett Mads Mikkelsen, Phoebe Waller-Bridge, Antonio Banderas, John Rhys-Davies, Toby Jones, Boyd Holbrook és   Ethann Isidore is feltűnik a produkcióban.

Az már más kérdés, hogy mennyire sikerült jól a film, a kritikusok eléggé szétszedték, ráadásul a jelek szerint anyagilag sem hozta azt, amit elvártak volna tőle. A Disney Indi-filmje ugyanis a nyitóhétvégén 60 millió dollárt termelt, ami ugyan nem hangzik kevésnek, annak fényében viszont igencsak szegényesnek mondható ez a szám, hogy minden idők egyik legdrágább alkotásáról van szó – 295 millió dollárba került elkészíteni, és ebben a marketingre költött összeg még benne sincs.

Ez egy gyenge nyitás” – fogalmazott David A. Gross, a Franchise Entertainment Research nevű filmes tanácsadó cég vezetője. A szakértők ugyanakkor egy kis fellendüléssel is számolnak: a július 4-i ünnepnapon az USA-ban összesen 82 millió dollár, világszerte pedig 152 millió dollár bevétel várható.

Az Indiana Jones és a sors tárcsája meg sem közelíti az Indiana Jones és a kristálykoponya királyságának sikerét, ami 2008-ban 100 milliós nyitóhétvégét produkált.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét