A Yorgos Lanthimos rendezte, Emma Stone, Willem Dafoe és Mark Ruffalo főszereplésével készült Szegény párák októberben érkezik a hazai mozikba.  

A Magyarországon forgatott Szegény párák egy kifacsart Frankenstein-történet, ami Alasdair Gray skót író 1992-es Poor Things című (magyarul meg nem jelent) regényét dolgozza fel. Főszereplője egy gyönyörű nő, Bella Baxter (Stone), aki valami oknál fogva nem hal meg, holott nagyon is halottnak kellene lennie. Az unortodox tudós (Dafoe) visszahozta őt a halálból, csakhogy Bella nem akar szót fogadni neki, többet szeretne tudni a világról, ezért úgy dönt, hogy Duncan Wedderburnnel (Ruffalo) elszökik mestere elől.

A viktoriánus korban játszódó sci-fi történet (igen, jól olvastátok) Yorgos Lanthimos rendezése, aki olyan megosztó munkákkal tette le a védjegyét az asztalra, mint A kedvenc, A homár vagy az Egy szent szarvas meggyilkolása. Az előzetes alapján a Szegény párák sem lesz kevésbé abszurd, most pedig végre befutott a magyar feliratos változat is a trailerből. Mi már nagyon várjuk!

A film forgatókönyvét egyébként az a Tony McNamara jegyzi, aki a fentebb is említett A kedvenc, illetve a szintén Stone főszereplésével készült Szörnyella szkriptjét is írta.

A Szegény Párák premierjét október 12-ére tűzték ki a hazai mozik.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét