A Smallville sorozatból ismert Allison Macket 2021 nyarán három év börtönbüntetésre ítélték, miután bevallotta, hogy együttműködött egy szexszekta vezetőjével. 

A NXIVM nevű önfejlesztő műhelynek álcázott szexszektát a ’90-es években hozták létre, piramis rendszerben működött, és legkevesebb 15 ezer ember vett részt a gyűléseiken. A birodalmat Keith Raniere személye köré húzták fel, aki munkára és szexre kötelezte legközelebb álló követőit, beavatási szertartásuk alkalmával pedig arra kényszerítette a nőket, hogy az ágyékukra süssék a monogramját. A csoport tevékenységét egy 2017-ben megjelent tényfeltáró írás leplezte le a The New York Timesban, 2020-ban pedig egy dokumentumsorozat is készült az ügyről az HBO-ra Beavatási eskü címmel.

Smallville című sorozat színésznőjének, Allison Macknek például az volt a feladata, hogy önfejlesztés címszó alatt nőket szervezzen be a szektába, akik később Raniere szexrabszolgái lesznek. Utóbbit egyébként 120 év börtönre ítélték, míg a színésznő viszonylag olcsón, három évvel megúszta. Mack korábban azt nyilatkozta, hogy élete legrosszabb döntésének tartja, hogy segített a férfinak nőket toborozni.

A piramisjáték-szerűen működő vállalat Keith Raniere személyiségkultusza köré épült.

A CNN most arról számolt be, hogy Macket idő előtt kiengedték a börtönből. A színésznő 2021. szeptember 29-én kezdte meg a büntetését, vagyis eredetileg csak jövő ősszel szabadulhatott volna. A színésznő mostantól három évig tartó feltételes szabadlábra helyezési időszakát tölti.

A NXIVM nevű szexszekta tagjai több tucat nőt éheztettek, aláztak meg és kényszerítettek munkára és közösülésre.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét