A Libri fóliába csomagolja azokat a könyveket, amikben LMBTQ karakter is szerepel, megakadályozva ezzel, hogy az adott könyvbe belelapozhassanak az olvasók. 

Június elején arról cikkeztek a lapok, hogy 98,41 százalékos tulajdonosa lett a kormány-közeli oktatási intézmény, a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány az egyik legértékesebb hazai vállalatnak, a Libri csoportnak. A hír a magyar irodalmi életben és könyvszakmában is alaposan felborzolta a kedélyeket, több magyar író, köztük az Egyasszony és az Apád előtt ne vetkőzz könyvek szerzője, Péterfy-Novák Éva is jelezte, hogy a jövőben nem kívánja tovább megjelenti a könyveit a Libri Kiadónál.

Habár Kovács Péter, a Libri Csoport vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy szó sincs arról, hogy a felvásárlás bármiféle ideológiai átalakításokhoz vezessen, nem sokkal később a Libri az ifjúsági kategóriából a szórakoztató kategóriába helyezte át Papp Dóra író három könyvét is, hogy megfeleljenek a kormány kommunikációjában gyermekvédelminek, a kormánnyal kritikus körökben pedig melegellenesnek nevezett törvény előírásainak. Most újabb, hasonló jellegű intézkedésre került sor a könyvvállalatnál.

A Telex szúrta ki, hogy átlátszó fóliával vont be könyveket a Libri a melegellenes törvény miatt. Rácz-Stefán Tibor író Facebookon közzétett videójában több olyan könyv is feltűnik, amelyeket ez okból kifolyólag fóliáztak be, így csak a borítójuk és a hátlapjuk látszik, belelapozni azonban nem lehet. A felvételen többek közt Cassandra Clare Csontvárosa és Leigh Bardugo Grisa-trilógiájának harmadik része is látható.

A szóban forgó Facebook-videót alább találjátok.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét