Befóliázott Harry Potter-kötetet helyeztek ki a Libri egyik budapesti boltjában, de nem azért, amiért elsőre gondolnánk. 

Ahogy mi is beszámoltunk róla, a Libri fóliába csomagolja azokat a könyveket, amelyekben LMBTQ karakter is szerepel, megakadályozva ezzel, hogy az adott könyvbe belelapozhassanak az olvasók. Rácz-Stefán Tibor író a múlt héten közétett Facebook videójában több olyan könyv is feltűnik, amelyeket ez okból kifolyólag fóliáztak be, így csak a borítójuk és a hátlapjuk látszik, belelapozni azonban nem lehet. A közzétett felvételen többek közt Cassandra Clare Csontvárosa és Leigh Bardugo Grisa-trilógiájának harmadik része látható.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő nemrégiben a Facebook-oldalán arról írt, hogy „az őrület fokozódik”, egy budapesti Libri bolt ugyanis egy Harry Potter-könyvet is befóliáztatott. Ugyan a könyvesbolt-hálózat a napokban elismerte, hogy a kormány kommunikációjában gyermekvédelminek, a kormánnyal kritikus körökben pedig melegellenesnek nevezett törvény előírásai miatt szükséges mindez, a szóban forgó Harry Potter-kötet esetében feltehetően mégsem erről van szó.

Az angol nyelvű kiadvány minden bizonnyal termékvédelem miatt került ilyen a formában a polcra, mivel egy kifejezeten nagy értékű, csaknem 23 ezer forintos kötetről beszélhetünk.

Hogy a Harry Potter-könyveket mikor éri utol a fóliázás, nem tudni, de egyáltalán nem kizárt, hogy J. K. Rowling világhírű könyveire is hasonló sors vár, ugyanis köztudott, hogy a regények egyik fő karaktere, a Roxfort igazgatója, Albus Dumbledore meleg.

Hazánkban a Harry Potter-regények az Animus gondozásában jelennek meg, és a mai napon a kiadó is reagált a könyveikkel kapcsolatos hírekbe. „Nem fog rajta a rossz varázslat. Fóliázva, fólia nélkül, kinyitva és becsukva, takaró alatt olvasva, vagy közösen a családdal, csíkosan és keményfedővel, albumban, szakácskönyvben, illusztrálva, vagy anélkül, elrejtve és felfedve. Kiirthatatlan, kinyírhatatlan. A Harry Potter a miénk, olvasóké” – írja a kiadó hivatalos Facebook-oldalán.

A teljes posztot alább olvashatjátok:

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét