Befutott az első előzetes Ridley Scott filmrendező várva várt történelmi filmeposzához, amely Napóleon felemelkedését és bukását mutatja be. 

Az 5 Oscar-díjat nyert Gladiátor után (amelynek már készül a második része) Ridley Scott és Joaquin Phoenix újra együtt dolgozik az egykori francia császár életét bemutató grandiózus történelmi filmben, amit a Sony és az Apple közösen hoznak tető alá. A hivatalos szinopszis személyes betekintést ígér Napóleon könyörtelen hatalomra jutásának körülményeibe, valamint feleségével és egyetlen igaz szerelmével, Joséphine-nel való viharos kapcsolatába, akit a Pieces of a Woman színésznője, Vanessa Kirby fog alakítani a filmvásznon.

Phoenix és Kirby mellett feltűnik még a filmben Tahar Rahim (Paul Barras), Ben Miles (Caulaincourt), Ludivine Sagnier (Theresa Cabarrus), Matthew Needham (Lucien Bonaparte), Jussef Kerkour (Davour marsall), Phil Cornwell (Charles-Henri Sanson), Edouard Philipponnat (I. Sándor orosz cár),Paul Rhys (Talleyrand), John Hollingworth (Michel Ney), Gavin Spokes (Jean-François-Auguste Moulin) és Mark Bonnar (Jean-Andoche Junot). A forgatókönyvet pedig az a David Scarpa jegyzi, aki egy másik Ridley Scott produkció, A világ összes pénze szkriptjét is írta, ráadásul a Gladiátor második részén is közösen dolgozik a világhírű filmrendezővel.

Nincs kétségünk afelől, hogy a Napóleon az év egyik filmes csúcspontja lesz. Óriási alakítások és lenyűgöző képek várhatók.

A Napóleon november 22-én érkezik a mozikba, valamint valamivel később az Apple TV+ kínálatában is elérhető lesz.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét