Tündérmese címmel érkezik a hazai könyvesboltokba Stephen King egyik legújabb regénye, ami az amerikai kiadó szerint egyszerre csodálatos és félelmetes. 

Stephen Kinget a horror koronázatlan királyaként szokták emlegetni, de a most 75 éves amerikai szerző krimit, sci-fit és fantasyt is írt már. Tavaly ősszel pedig tőle szokatlan módon egy „klasszikus” mesével örvendeztette meg rajongóit, amit az Európa Könyvkiadónak hála hamarosan magyarul is a kezükbe vehetne az olvasók.

A Tündérmese főszereplője a 17 éves Charlie, aki látszatra egy átlagos középiskolás, belül azonban súlyos terhet cipel: édesanyja 7 éves korában életét vesztette egy autóbalesetben, az apja pedig az italba menekült. Charlie éppen ezért már idejekorán megtanult gondoskodni magáról és apjáról. A fiú egy napon találkozik a környékükön élő kutyával, Radarral és annak gazdájával, egy öregúrral, aki miután meghal, Radart és a vagyonát is a fiúra hagyja. És még valamit: egy súlyos titkot rejtő magnókazettát, amin az öregember elmondja, hogy a hátsó udvarban található fészer egy másik, párhuzamos világba vezet.

Lenyűgöző esti mese, amely kiválóan ötvözi Óz Smaragdvárosát a Grimm fivérek meséivel és az üveghegyen túl is rettegve hallgatott gótikus rémtörténetekkel – Stephen King jól ismert szórakoztató és félelmetes stílusában” – írja a kötetről az Európa Könyvkiadó hivatalos Facebook-oldalán.

A Tündérmese várhatóan szeptember 20-án jelenik meg, és már előrendelhető a kiadó hivatalos webshopjából.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét