A Sandman-képregények szerzője, Neil Gaiman adaptálhatja Samuel R. Delany Nova című regényét, amelyet a cyberpunk egyik előfutáraként is emlegetnek.

Neil Gaiman napjaink egyik legsikeresebb fantasy szerzője, többek közt neki köszönhetjük az Amerika istenek, a Csillagpor és a Sosehol című bestsellereket. Gaiman jegyzi továbbá a képregényes mérföldkőnek számító Sandmant is, amelyből tavaly augusztusban futott be a Netflixre egy meglehetősen jól sikerült sorozat (az első évadról írt kritikánkat ITT olvashatjátok). Gaiman vezető producerként dolgozott a szérián (pontosabban dolgozik jelenleg is, ugyanis készül a második évad), de az Elveszett próféciák című, Terry Pratchett-tel közösen írt regényének adaptációja felett is rendszerint ott bábáskodik. Gaimannek tehát egyáltalán nem ismeretlen a filmes közeg, nemrégiben pedig olyan hírek láttak napvilágot, miszerint a népszerű fantasy szerző a hatvanas és hetvenes évek egyik ünnepelt sci-fi írójának regényét adaptálhatja.

A CBR cikke szerint Neil Gaiman készíthet sorozatot Samuel R. Delany Nova című regényéből, amely először 1968-ban jelent meg a tengerentúlon. A cselekmény egy Illyrion nevű, energiaforrásként használható anyag tulajdonlása körül bonyolódik, amely a galaktikus egyensúlyt hivatott fenntartani. A történet szerint egy kapitány és csapata veszélyes hajós expedícióra indul: keresztül akarnak repülni egy szupernóván, hogy hozzájussanak a különleges anyaghoz.

neil gaiman nova

Úgy tudni, Gaiman a Prime Videónak adaptálhatja Delany klasszikusát, de a streamingszolgáltató egyelőre nem erősítette meg a híreket.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét