Alice Oseman rendkívül szomorú és mérges, amiért egy ilyen dolog megtörténhetett a könyve miatt. 

Mintegy 12 milliós fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a Fővárosi Kormányhivatal a Lírára, mert az ifjúsági kategóriában árulta és nem zárta le fóliával a homoszexuális szerelmet megjelenítő Heartstopper – Fülig Beléd Zúgtam (Szívdobbanás) című képregényt. A könyvek fóliázását a kormány kommunikációjában gyermekvédelminek, a kormánnyal kritikus körökben pedig melegellenesnek nevezett törvény írja elő, amely azokra a kiadványokra vonatozik, amelyekben LMBTQ karakter is szerepel.

A Heartstopper-kiadványok főszereplője két tinisrác egy brit gimnáziumból, Charlie és Nick. A két fiú nem is ismeri egymást, mikor egy napon egymás mellé ültetik őket, és mivel egyből megvan köztük az összhang, összebarátkoznak. Charlie bele is szeret Nickbe, aki tipikus rögbis srác, de úgy van vele, hogy a vonzalom úgyis csak plátói marad, mert Nicket biztosan csak a lányok érdeklik. Vagy mégsem?

Heartstopper líra bírság

A képregények szerzője, Alice Oseman nemrégiben az Instagram oldalán reagált a Heartstopper miatt kiszabott 12 milliós bírságra. „Nagyon szomorú vagyok és dühös, amiatt ami történik. A queer fiatalok is megérdemlik, hogy jelen legyenek az irodalomban, ugyanúgy mint mások. Szeretetet küldök mindenkinek, aki harcol és támogatja a melegekről szóló könyveket” – fogalmazott.

A Heartstopper-képregényekből tavaly sorozatot készített a Netlix, melynek második évada augusztus 3-án tér érkezik a képernyőkre és 8 részből áll majd.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét