Egy nagy tányér lehűtött almaleves olyan finom, hogy akár desszertként is fogyaszthatod, de ami igazán jó benne, hogy még a tűzhelyt sem kell hozzá bekapcsolnod.
Mivel tombol a kánikula (habár az elmúlt napok picit elviselhetőbbek), érdemes olyan ételekről gondoskodni a konyában, amelyek nem terhelik meg a gyomrot, de az se hátrány, ha a tűzhelyet sem kell hozzá hosszú órákra bekapcsolni. A hideg gyümölcsleves például tökéletes választás, ráadásul az alma az olcsóbb gyümölcsök közé tartozik, így kevésbé terheli meg a pénztárcánkat, ha egy nagy fazék levest készítünk belőle.
A hideg almaleves nagyon egyszerűen elkészíthető, nem kell vele pepecselni. A recepthez ugyan kevés alapanyag kell, de botmixerre vagy turmixgépre feltétlenül szükséged lesz, így csak akkor állj neki, ha valamelyik a kettő közül rendelkezésedre áll otthon.
60 dkg édes alma
2 dl natúr görög joghurt
2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
fél citrom leve
negyed tk fahéj
A gyümölcsöket meghámozzuk, a magházat kivágjuk, majd a összekockázott almát a turmixgépbe tesszük a görög joghurttal, a tejjel, a vaníliás cukorral, a fél citrom levével, a fahéjjal és a csipet sóval együtt. Alaposan összeturmixoljuk, majd igény szerint teszünk hozzá még egy kis tejet, esetleg vizet, ha hígabban szeretjük.
Jól lehűtve tálaljuk.
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!