A Gabo kiadó ígérete szerint még az idén kezükbe vehetik a hazai olvasók a legújabb Cormoran Strike-regény. 

J. K. Rowlingot a legtöbben természetesen a hétkötetes Harry Potter-regényfolyamról ismerik, de az írónő a kis túlélő történetén kívül több könyvet írt. A Robert Galbraith álnév mögött például már évek óta jelentett meg krimiket, első regénye, a Kakukkszó még 2013-ban jelent meg, tavaly pedig a krimisorozatának hatodik része, A Koromfekete szív jelent meg, amelyben Cormoran Strike és társa, Robin egy „Anomie” álnéven tevékenykedő, rejtélyes alak után nyomoz.

A széria legújabb kötete, a The Running Grave szeptember 26-án jelenik angolul. A Gabo pedig a minap a Facebook-oldalán megosztotta a hivatalos angol borítót, valamint azt is megerősítette, hogy a kötet még az idén olvasható lesz magyarul is.

A The Running Grave című kötetben Cormoran Strike magándetektívet felkeresi egy aggódó apa, akinek fia, Will egy vallási szektához csatlakozott Norfolk vidékének mélyén. Az Egyetemes Humanitárius Egyház a felszínen egy békés szervezet, amely egy jobb világért kampányol, Strike azonban rájön, hogy a felszín alatt valami nem stimmel, több rejtélyes halálesethez is közük lehet a szektatagoknak. Hogy megpróbálja megmenteni Willt, Strike nyomozótársa, Robin Ellacott úgy dönt, hogy beszivárog a szektába, és Norfolkba utazik, hogy inkognitóban éljen annak tagjai között. Ám még a sokat látott Robin sincs felkészülve az ott leselkedő veszélyekre…

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét