Bár a Balaton is meglehetősen drága, egy hét ezen az apró karibi szigeten egy egész vagyonba kerül. 

Egy olcsó utazás megtervezése manapság igencsak kihívás, ugyanis mind a repjegyárak, mind a szállások szépen megdrágultak – nem is beszélve az egyéb költségekről. A FloridaPanhandle utazási oldal szakértői végeztek egy kis kutatást, és meghatározták, melyek a legköltségesebb úti célok a világon.

Íme a 3 legdrágább üdülőhely a felmérés szerint.

3. Aspen (USA)

A coloradói Aspen elképesztően népszerű úti cél és síparadicsom, ami természetesen az árakban is megmutatkozik. Egy szállodai szoba átlagosan 1385 dollárba kerül éjszakánként, de a repjegyek is igencsak borsosak: egy nagyobb repülőtérről indulva átlagosan 770 dollárral kell számolni.

legdrágább úti cél

2. Gstaad (Svájc)

A világ második legdrágább úti célja Európában található, egészen pontosan a svájci Gstaadban, amely Aspenhez hasonlóan rendkívül népszerű a tehetős, téli sportok szerelmeseinek körében. A szállodák éjszakánként átlagosan 1316–1841 dollárt kérnek el, míg az étkezésre körülbelül napi 177 dollárt kell félretenni. Az USA-ból a repjegyek árai oda-vissza pedig kb. 1281 dolláros összköltséget jelentenek – európai állomásról indulva ez valamivel olcsóbban megúszható.

legdrágább úti cél

1. Gustavia (Saint Barthélemy-sziget, Karibi-térség)

Az abszolút nyertes a legdrágább úti célok listáján ez az apró vulkanikus sziget a Karib-térség északnyugati részén. A Gustaviába utazóknak körülbelül napi 1852 dollár/fő költséggel kell számolniuk (ebben az étkezés és a szállás van benne). A felmérés arra is kitért, hogy az utazás bizony drasztikusan megnöveli a költségeinket: egy népszerű repülőtérről erre a célállomásra egy oda-vissza járat átlagosan 2772 dollárba kerül.

legdrágább úti cél

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét