Kevés egyszerűbb recept létezik a krémsajtos-spenótos tésztánál, így igazán praktikus, ha nincs sok időd a hétköznapi rohanásban. 

A hétköznapok menedzselése nem egyszerű feladat, sok mindenre kell időt szakítani, melyek között gyakran a főzés is ott szerepel. Szerencsére léteznek olyan fogások, amelyeket villámgyorsan össze lehet rakni, így még egy zsúfolt munkanapon is be lehet illeszteni az életünkbe. Ilyen többek közt a krémsajtos-spenótos tészta is, amelyhez csak pár összetevőre és némi fűszerre lesz szükséged.

Alig 15 perc munka van vele, mégis isteni, ráadásul tápláló is, hiszen a fehérjegazdag tejszín és vaj mellé fokhagyma és spenót kerül, amelyek mind vitaminokban és ásványi anyagokban bővelkedő alapanyagok.

500 g spagetti tészta
30 dkg spenót (leveles, bébi)
3í dkg krémsajt
2 ek vaj
2 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
10 dkg parmezán

A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni.

Míg a tészta készül, egy nagyobb serpenyőben a vajat felolvasztjuk, majd rádobjuk a
megmosott spenótot és a felaprított fokhagymát, és 2-3 percig kevergetjük (vigyázzunk, mert a fokhagyma nagyon hamar odaég).

Ezután felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a krémsajtot, majd ízlés szerint sózzzuk, borsozzuk.

A tésztával egybeforgatva, parmezánnal megszórva kínáljuk. Jó étvágyat!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét