Október 12-én érkezik a hazai mozikba az új Az ördögűző film, amelyet nem kisebb alkotó, mint a Halloween-trilógia rendezője, David Gordon Green jegyez. 

Az 1973-ban bemutatott, Oscar-díjjal jutalmazott horrorfilm a zsáner igazi etalonja, ráadásul kevesen tudják, de a film igaz történeten alapul. Az ördögűző William Peter Blatty azonos című regénye alapján készült, amelyet a The Washington Post egyik, 1949 augusztusában született riportja inspirált, ami egy 14 éves marylandi kisfiún végzett ördögűzésről számolt be. Bár már az eredeti történet is meglehetősen horrorisztikus, ahogy az lenni szokott, a filmkészítők is szabadjára engedték a fantáziájukat: a marylandi eset során például szó sem volt semmiféle kiokádott zöld anyagról.

A Blumhouse éppen 50 évvel az eredeti után előállt egy újabb Az ördögűző-filmmel, amely a Believer, vagyis A hívő alcímet viseli. A mostani történetben az özvegy Victor Fielding (Leslie Odom Jr.) küzd meg azzal, hogy megmentse kislánya, Angela (Lidya Jewett) életét, miután ő és a barátja, Katherine (Olivia Marcum) egy napon hirtelen eltűnnek, majd miután elkerülnek, nagyon furcsán kezdenek viselkedni.

Az új filmben visszatér az eredetileg megszállt kislány édesanyját alakító Ellen Burstyn, aki pontosan emlékszik még arra, mi kellett, hogy kiűzzék a démont a lánya testéből.

Az ördögűző: A hívő egy trilógia első darabja, és már azt is tudni, mi lesz a második rész címe, és mikor fog érkezni: a folytatás The Exorcist: Deceiver (Az ördögűző: A csaló) címen foga mozikba kerülni, a premier 2025. április 18-án esedékes.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét