Sokat elárul világunkról az új Forbes celeblista

forbes celeblista

Tizedjére készítette el a Forbes magazin a legértékesebb magyar celebek listáját a celeblista természetesen idén sem atomfizikusokkal van tömve.

A legértékesebb hazai celeb idén is Majka lett. Az ózdi rapper-műsorvezető énmárkája lett a legértékésebb, az összesített versenyben ezüstérmes Sebestyén Balázs pedig a legismertebb sztár Magyarországon – derül ki a Forbes idei a legértékesebb magyar celebeket felsoroló listájából.

A legértékesebb magyar celeb – összesített lista: 1. Majka 2. Sebestyén Balázs 3. Rúzsa Magdi

A legkedveltebb magyar celeb: 1. Borbás Marcsi 2. Rúzsa Magdi 3. Zséda

A leghitelesebb magyar celeb: 1. Borbás Marcsi 2. Ördög Nóra 3. Sebestyén Balázs

A legismertebb magyar celeb: 1. Sebestyén Balázs 2. Majka 3. Till Attila

A magazin tizedjére pontozza a hazai sztárok teljesítményét, és a jubileum alkalmából most először negyven főre bővítette az összeállítást. A részletesebb listának és a módszertan finomhangolásának köszönhetően a helycserés támadások és meglepő zakózások mellett nyolc visszatérő sztár és tizenhárom új arc került fel a celebvilág élmezőnyének seregszemléjére.

A lista tízéves történetének készeres nyertese, Balázs idén is fej-fej mellett haladt Majkával a dobogó első fokáért, de a címvédő műsorvezető végül sajtóemlítésekkel és online jelenlétével előzte be a Forbes augusztusi magazinjának címlapsztárját, Balázst.

Majkát továbbra is előszeretettel bombázza csatornája, a TV2 főműsoridős lehetőségekkel, és a bulvár is előszeretettel ír róla – a tavaly megszellőztetett, az eredeti négy-öt hónapos tervekkel szemben végül egy hónaposra zsugorodó Las Vegas-i pihenőnek köszönhetően pedig a magyar közönségnek sem kellett huzamosabb ideig hiányolnia, így meg tudta őrizni elsőségét. Rúzsa Magdi szintén tartja dobogós helyét: a magyar rádiós slágerlisták koronázatlan királynője stabilan az egyik legkedveltebb hazai sztár.

A dobogón túl Ördög Nóra a negyedik helyen, míg Istenes Bence és Hosszú Katinka egyet-egyet előrelépve az ötödik-hatodik helyen szerepel. Az élmezőny legnagyobb ugrását Csobot Adél tudta felmutatni: a Dancing with the Stars győztese a huszadik helyről a kilencedikre ugrott. Az új belépők közül Valkusz Milán és Marics Péter duója, a Valmar egyenesen szárnyal – első szereplésével tizenharmadik helyen nyitott a csapat, de figyelemre méltó Kajdi Csaba Cyla (17. hely), Tóth Andi (20. hely) és Azahriah (23. hely) debütálása is.

A Forbes módszertana hat kategóriában osztályozta a celebeket 1-től 10-ig terjedő skálán: ismertségük, láthatóságuk, kedveltségük, hitelességük, pénztermelő képességük és online jelenlétük került mérésre. Ezek átlaga adja az úgynevezett Forbes-Celebindexet (FCI), ami egy-egy szereplő énmákájának értékét mutatja.

Nagyot bukott, így tíz helyet esett Rubint Réka (18. hely), akinek hirtelen kétszázezer követővel megugró Instagram-oldaláról húsvétkor cikkezett a sajtó. A lista abszolút negatív rekordját azonban férje, Schobert Norbi jegyzi: a Norbi Update adósságával és az ezt követő negatív médiahullámmal küzdő fitneszguru a tavalyi 19. helyezésével szemben idén kiesett a legértékesebb celebek közül.

Sokszor jobban jár, akiről egyáltalán nem írnak

A legnagyobb példányszámban eladott napilapok, heti sztármagazinok, valamint periodikusan megjelenő magazinok közel ezerkétszáz címlapjának szemléje épp ezt a feltételezést erősíti meg. A legkelendőbb témákat az elmúlt egy évben Berki Mazsi, Kulcsár Edina és G.w.M. szolgáltatta: Berki a Forbes címlapmegjelenések gyakoriságát pontozó összesítésének első, Kulcsár harmadik, párja pedig negyedik helyezettje lett.

A reprezentatív kutatás ugyanakkor a hitelességi-kedveltségi kategória legaljára sorolta őket.

Kulcsár ezt a hátrányt még le tudta küzdeni, így a 32. helyig jutott – Mazsinak és G.w.M-nek azonban már nem sikerült a bravúr.

A teljes, összesített lista itt megtekinthető, a celebek részletes, kategóriánkénti értékelése pedig a Forbes 2023. augusztusi lapszámában olvasható.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét