A Sony egy sajtóközleményben tudatta a világgal, hogy legújabb asztali konzuljukból, a PlayStation 5-ből eddig világszerte több mint 40 millió darabot sikerült értékesíteniük. 

A Sony 2020-as esztendő végén dobta piacra a PlayStation 5 konzolokat, amelyekből 2021 júniusára mintegy 10 milliót adtak el – írja a The Verge. A nextgen konzolgépek kétféle változatban, lemezmeghajtóval, illetve digitális verzióban kerültek piacra: előbbi hivatalos ára 499, utóbbié 399 dollár volt. Mivel a Sony újgenerációs konzoljai jó ideig folyamatos hiánycikknek számítottak, ennél jóval drágábban lehetett imitt-amott hozzájuk jutni a neten, azonban pár héttel a tavaly karácsonyi roham után a vállalat bejelentette: most már lesz elég PS5 mindenkinek.

Habár a 40 millió eladott konzol meglehetősen jól hangzik, még így sem sikerült behozni a PS4 és a PS5 eladásai közötti különbséget. Ennek elsősorban természetesen a pandémiára visszavezethető készlethiány az oka, de még így sem panaszkodhat a Sony: a PS5 konzoloknak mindkét Xbox Series konzol eladásait sikerült felmúlniuk, amelyek szintén 2020 második felében futottak be a piacra.

A szakértők egyébként árcsökkenést jósolnak a Sony újgenerációs konzoljainál, amit arra alapoznak, hogy még az idén boltokba kerülhet az új PlayStation, a PlayStation 5 Slim, és nem kizárt, hogy a cég még az új konzol előtt megpróbál majd megszabadulni a már meglévő készlettől.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét