Az üvegező állatkák „megkárosíthatják” a gyerekek lelkét egy konzervatív aktivista szerint.

Betilthatják a Magyarországon is ismert Arthur-mesekönyvsorozat egyik részét Floridában, miután egy jobboldali aktivista feljelentette a hatóságoknál, arra hivatkozva, hogy rossz hatással van a gyerekekre – írja a The Guardian. A szóban forgó kötet Marc Brown Arthur- mesekönyvsorozatának 1989-ben megjelent kötete, amely az Arthur Birthday, magyarul Arthur születésnapja címet viseli.

Bruce Friedman, a floridai Clay megyei iskolakerület közösségének tagja azt kifogásolta a könyvben, hogy a történet egy pontján a főszereplő földimalac, Arthur egy üveget kap a szülinapjára Francine majomtól, amelyen a „Francine üvegezős játéka” felirat olvasható.

A konzervatív aktivista szerint nem illendő üvegezős játékokról beszélni általános iskolás gyerekek előtt, pedig – állítása szerint – szinte minden vagy minden iskola könyvtárában felelhető a problémás könyv.

üvegezés mesekönyv tiltás
Fotó: Amazon

Friedman a No Left Turn in Education (magyarul kb. Ne Tartson Balra az Oktatás) csoport tagja, amely 2020-ban egy Facebook-bejegyzésben „Pol Pot Kambodzsájához” hasonlította az állami iskolákat. Pol Pot kommunista-nacionalista diktátor volt 1975-1979 között Kambodzsában, regnálása alatt kiirtották az ország lakosságának közel negyedét, vagyis 1,5-2 millió embert.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét