Lars Ulrich írt bevezetőt Hunter S. Thompson Screwjack című novelláskötetének új kiadásához. 

E történetek olvasása eszembe juttatja, hogy Hunter S. Thompson halhatatlan szavai továbbra is kincsetérőek – és némileg elmebajosak is” – írja Ulrich hivatalos Instagram oldalán, hozzátéve, hogy azoknak ajánlja Thompson novelláit, akik szeretik a vad, pikáns és nyugtalanító dolgokat.

A Screwjack című kötet 1991-ben jelent meg elsőnek, mindössze 300 kötetben, majd 2000-ben újra kiadták a Simon & Schuster gondozásában. A mű három novellát foglal magába (MescalitoDeath of a Poet és Screwjack), a legújabb kiadás pedig júliusban került az amerikai könyvesboltok polcaira. 

Screwjack
A Screwjack új kiadása Lars Ulrich előszavával.

A 2005-ben elhunyt amerikai író-újságíró főművének a 1971-ben megjelent Félelem és reszketés Las Vegasban című könyvét tartják, amelyben egy Raoul Duke nevű újságíró és ügyvédje, dr. Gonzo Las Vegasba utazik, hogy a sivatag közepén hajszolják az amerikai álmot. A kultstátuszba emelkedett regényre a gonzó újságírás műfajteremtő alkotásaként tekintenek, melynek arc poeticája egyszerű, de máig vitatott: „a gonzó újságírás azt vallja hogy a tényekhez való makacs ragaszkodás nélkül is lehetséges igazat írni”.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét