Nyaralás kutyával? A gazdik 80%-a szokta autóban magával vinni a kutyáját, de csak ritkán fordul elő, hogy hosszabb utakra indulnak együtt – derült ki a MOL legfrissebb országos felméréséből, amelyben a MOVE digitális hűségprogram felhasználóit kérdezték.

A MOL Move program használói körében, július 20-25 között zajlott felmérése egyebek között rámutatatott arra, hogy tízből hét válaszadó tart valamilyen kiskedvencet otthonában. A kutatás reprezentatív, a több mint 630 válaszadó nem, korcsoport és lakóhely típusa szerint tökéletesen tükrözi a Move hűségprogram felhasználóinak teljes táborát.

A háziállat tartása a Move-felhasználók körében népszerű, 71%-uk tart valamilyen kiskedvencet, 53%-ának van kutyája. Jellemzően kistestű kutyát tartanak inkább (32%), mint nagytestű ebeket (26%). A nők, a 30 év alattiak, és a vidéki kisebb városokban, községekben élőkre jellemzőbb a kutyatartás. Nyaralások idején különösen aktuális, hogy a Move-os kutyagazdik egyharmada (33%) viszi magával kutyáját, mikor elutazik, a többség ismerősökre, családtagokra bízza ilyenkor kedvencét (71%).

nyaralás kutyával
Fotó: Mol

A Move-os gazdik 80%-a szokta autóban magával vinni kutyáját, legtöbbször csak rövidebb utakra. Minden második gazdi (48%) mondta azt, hogy időnként 1-2, vagy akár több órás utakra is indul kutyájával, ezek azonban ritka, nem rendszeres alkalmak. Ilyenkor – nagyon helyesen – a többség (67%) óránként megáll, hogy a kutya mozoghasson, elvégezze a dolgát.

A kutyáját minden harmadik gazdi szakszerűen (33%), a biztonsági övhöz hámmal rögzítve utaztatja, vagy szintén szabályos módon, utazóboxban helyezi el (18%). Szerencsére ma már ritkább, hogy a kutyusok egyébként balesetveszélyes módon egy utas ölében tartva (16%), vagy lábnál (11%) töltsék a menetidőt.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét