Bev Vincent egyedülálló műve a horror királyának legikonikusabb regényeire reflektál. 

Stephen King a modern kor egyik legnépszerűbb szerzője, valóságos popkulturális ikon, aki számos nagyszerű művet írt, melyek nagy részének filmes és televíziós feldolgozását is felügyelte (abba most ne menjünk bele, hogy ezek nem mindig sikerültek a legjobban). Nem csoda, ha a szerző elképesztő életműve az irodalmárokat is foglalkoztatja, többek közt Bev Vincent szépirodalmi esszéíró és irodalomkritikus is King nagy tisztelője, egyben a The Road to the Dark Tower és a The Stephen King Illustrated Companion című, magyarul meg nem jelent kötetek szerzője.

Örvendetes hír a rajongóknak, hogy Vincent tavaly megjelent műve, ami a Stephen King – Munkái, élete, inspirációi címet viseli, hamarosan magyarul is olvasható lesz a GABO kiadó jóvoltából, aki a napokban hivatalos Facebook-oldalán adott hírt az új megjelenésről. A könyv ismertetője szerint Stephen King műveinek evolúciójával, illetve az őt ért hatásokkal ismertetik meg az olvasót, bemutatva, hogy King írásainak témái miképpen reflektáltak az őt ért sérelmekre és életének legfőbb eseményeire.

A pontos megjelenési dátum egyelőre nem ismert (valamikor augusztus vége felé érkezik a kötet), de a kiadó hivatalos webshopjából már előrendelhetitek kedvezményesen, 6 293 forintos áron.

És arról se feledkezzünk meg, hogy King hamarosan egy „klasszikus” mesével is megörvendezteti magyar rajongóit, ugyanis a Könyvfesztivál előtt nem sokkal, szeptember 20-án érkezik a Tündérmese az Európa Könyvkiadó jóvoltából.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét