Szokatlan jelenetet rögzített egy ház biztonsági kamerája: csak épp kávéval nem kínálta a család kutyája, egy golden retriever a lopni készülő betörőt. 

Egyes fajtákat kifejezetten arra tenyésztettek ki, hogy megvédjék a területet, és semmi se történhessen úgy a portájuk körül, hogy azt ne vennék észre. Ebből kifolyólag az őrző-védő kutyák gyakran határozottan és barátságtalanul lépnek fel az idegenekkel szemben, és ha veszélyt éreznek, nem félnek támadásba lendülni. Nos, a golden retriever nem ilyen, lévén hogy az egyik legszelídebb kutyafajtáról van szó, de hát nem is házőrzésre lett kitenyésztve.

Jól példázza ezt az az eset is, ami a kaliforniai San Diegóban történt nemrégiben. Egy tolvaj egy közel félmillió forint értékű biciklit igyekezett meglovasítani egy ház garázsából, amikor a család golden retrievere megjelent.

Szia haver! De jófej vagy, gyere ide” – üdvözli a kutyát a betörő, majd visszatámasztja a kerékpárt, és elkezdi gyagyázni a kutyát, aki örömében még arcon is nyalja. A jólelkű tolvaj még a nyitott garázsajtó miatt is aggodalmaskodik egy sort, nehogy a goldie kiszökjön, de végül csak elindul a szajréval, miközben újdonsült cimborája farkcsóválva tekint utána.

Bármennyire is szívmelengető ez a találkozás, a rendőrség komolyan veszi az ügyet, a videót is azért osztották meg, hogy segítsen felismerni az ismeretlen elkövetőt.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét