The Last Voyage of the Demeter Bram Stoker Drakulájának hetedik fejezetét dolgozza fel, és már Stephen King és Guillermo del Toro is véleményezte a filmet. 

Bram Stoker hatévnyi kemény kutatómunkával alkotta meg a világirodalom legismertebb vérszívóját, Drakulát, aki alapjaiban határozta meg azt, ahogyan ma a vámpírokról gondolkodunk. Stoker bestsellerének főhőse, Jonathan Harker azért utazik el a messzi Kárpátok közé, hogy nyélbe üsse Drakula London melletti birtokvásárlási ügyletét. A fiatal angol ügyvéd akkor még nem sejti, milyen borzalom lakozik az ódon várkastély falai között, ráadásul a szörnyű eseményeknek hamarosan szeretett menyasszonya, a gyönyörű és kedves Mina is részese lesz. A regény 1897-es debütálását követően óriási sikert aratott, több tucat kiadó százával, ezrével jelentette meg a gótikus remekművet.

André Øvredal drakulás alkotása, a The Last Voyage of the Demeter az ikonikus regény A kapitány naplója című fejezetét dolgozza fel, amiben a gróf koporsóját Erdélyből Angliába szállítják. Habár a korhű alkotás egyelőre megosztja a kritikusokat, a horrorkönyveiről ismert Stephen King és A faun labirintusának és A víz érintésének rendezője, Guillermo del Toro pozitívan nyilatkozott a múlt héten mozikba került produkcióról.

Voltak kétségeim a The Last Voyage of the Demetert illetően, de ez bizony egy toroktépően szórakoztató alkotás. A ’60-as, ’70-es évek jobb Hammer-produkciói jutnak róla eszembe” – írta King a korábban a Twitter néven ismert X közösségi médiaplatformon.

Nagyon élveztem a The Last Voyage of the Demetert: pompás, pazar és vad volt” – véleményezte Del Toro az alkotást, aki az eredeti tervek szerint rendezőként felügyelte volna a projektet, ám végül átruházta kollégájára, A boncolás és A trollvadász című filmeket is jegyző André Øvredalra.

E dicséretek ellenére a film a Rotten Tomatoes oldalán a cikk írásának pillanatában 48 százalékon áll a kritikusok, 71 százalékon pedig a nézői vélemények alapján. Ez azért nem túl fényes.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét