Nincs megállás, a mozilátogatások továbbra is alapvetően a Barbie-film jegyében telnek. 

Lehet szeretni vagy épp nem szeretni Greta Gerwig Barbie című alkotását, de az, hogy az év eddigi legjobb nyitóhétvégéjét produkálta és több mint egymillió dolláros bevételt ért el világszerte, vitathatatlan tények. Most egy újabb rekordot sikerült felállítania a rózsaszín álomvilágban játszódó produkciónak: hivatalosan is átlépte az 500 millió dolláros bevételi mérföldkövet Észak-Amerikában.

A Box Office Mojo adatai szerint a Barbie 502,6 millió dolláros bevételt ért el szombaton az Egyesült Államokban, és közel 1,1 milliárd dollárt termelt világszerte, amivel sikerült többszörösen meghaladni a produkció költségvetését, amely 145 millió dollár volt – írja a Forbes. Az erős konkurenciák ellenére, mint az Oppenheimer, a Meg 2 és a Tini Nindzsa Teknőcök: Mutáns káosz négy hétvége elteltével is első maradt a kasszasiker listán.

A Barbie babák gyártója, a Mattel is jól járt, az év eleje óta közel 1,3 milliárd dollárral nőtt a cég részvényeinek értéke.

barbie-film
Greta Gerwig, a Barbie rendezője. (Fotó: Getty Images)

Jegyeladások tekintetében a második helyen természetesen továbbra is az atombomba egyik atyáról készült alkotás, az Oppenheimer áll, míg a Tini Nindzsa Teknőcök: Mutáns káosz a harmadik, a Jason Statham főszereplésével készült Meg – Az őscápa 2: Az árok pedig a negyedik helyen végzett a hétvégén az amerikai mozik pénztárainál.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét