A nyár utolsó heteit érdemes kihasználni, és felpakolni néhány finomságot a grillrácsra. 

Grillezni jó móka, a családdal, barátokkal együtt lenni, hideget iszogatni a sistergő ételek felett. Általában húsfélék, zöldségek, esetleg sajtok és gomba kerül a grillrácsra, a gyümölcsöket viszont valamiért hanyagoljuk, pedig nagyon kár lenne őket a gyümölcssalátába száműzni.

A grillezett almakarikák pikk-pakk elkészülnek, és ízletes desszertként szolgálhatnak a húsos ételek után. Érdemes olyan fajtát választani erre a célra, amely jól bírja a hőt – ilyen például a Granny Smith, a Pink Lady vagy a Honeycrisp.

Önmagában is nagyon finom, de még jobb, ha melegen, egy gombóc fagylalttal vagy egy kanál tejszínhabbal tálaljuk.

grillezett almakarikák
Fotó: The Spruce Eats

1 ek repceolaj
2 nagy kemény alma
1 ek citromlé
2 evőkanál barna cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 csipet só

Egy kis tálkában kikeverjük az olajat a citromlével, a barna cukorral, a fahéjjal és a csipet sóval.

Az almakarikákat megkenjük az olajos keverékkel, és már mehetnek is a forró grillre. A szeletek vastagságától függően négy-hat perc alatt átsülnek.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét