Ősz végén érkezik a mozikba Ridley Scott grandiózus életrajzi eposza, amely nem kisebb történelmi személyt kelt életre, mint Bonaparte Napóleont.

Az 5 Oscar-díjat nyert Gladiátor után (amelynek már készül a második része) Ridley Scott és Joaquin Phoenix újra együtt dolgozik az egykori francia császár életét bemutató nagyszabású történelmi filmben, amit a Sony és az Apple közösen hoznak tető alá. A hivatalos szinopszis személyes betekintést ígér Napóleon katonaként való felemelkedésének, könyörtelen hatalomra jutásának, majd elkerülhetetlen bukásának körülményeibe, valamint első feleségével és egyetlen igaz szerelmével, Joséphine-nel való kapcsolatába, akit a Pieces of a Woman színésznője, az Oscar-díjra jelölt Vanessa Kirby fog alakítani.

A forgatókönyvet David Scarpa jegyzi, aki egy másik Ridley Scott produkció, A világ összes pénze szkriptjét is írta, emellett a Gladiátor második részén is közösen dolgozik a világhírű filmrendezővel. 

A 158 perces monumentális történelmi film november 23-án debütál a mozikban, majd nem sokkal később az Apple TV+ kínálatába is felkerül, addig viszont lehet barátkozni az új, szinkronos, hosszú előzetessel.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét