A frissen bemutatott DC szuperhősfilmnek, a Kék Bogárnak sikerült legyőznie a rekordhalmozó Barbie-t az amerikai mozikban.

A DC legújabb képregényfilmje, a Kék Bogár 25,4 millió dolláros jegyárbevétellel nyerte az elmúlt hétvégét a tengerentúli mozikbanírja az Entertainment Weekly. A nemzetközi színtéren további 18 millió dollárt termelt, ezzel globálisan 43,4 millió dollárt hozott a nyitóhétvégéjén az Angel Manuel Soto rendezte szuperhősfilm. 

Itthon viszonylag kevés szó esett a Kék Bogárról, amely a DC egyik közepesen ismert karakterét mutatja be. A sztori egy átlagos tinédzsert, Jaime Reyes-t követi, aki egyszer csak szert tesz a DC Univerzum legnagyobb hatalmú ereklyéjére.

A Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével Barbie nem sokkal maradt le a szuperhős-mozi mögött: 21,5 millió dollárt gyűjtött össze az elmúlt hétvégén, ezzel 567,3 millió dolláros bevételt ért el Észak-Amerikában. Világszerte pedig mintegy 1,3 milliárd dolláros jegybevétellel büszkélkedhet, amivel sikerült többszörösen meghaladnia a produkció költségvetését, amely 145 millió dollár volt.

A rózsaszín álomvilágban játszódó produkció az év eddigi legjobb nyitóhétvégéjét produkálta, nem mellesleg vízválasztónak is tekinthető, ugyanis a filmet rendező Greta Gerwig az első nő, aki egy film egyedüli rendezőjeként elérte az egymilliárdos mérföldkövet.

A Barbie babák gyártója, a Mattel is jól járt: az év eleje óta közel 1,3 milliárd dollárral nőtt a cég részvényeinek értéke.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét