Habár a filmvásznon remekül mutat és jó szórakozásnak tűnik a kviddics, a címszereplőt alakító Daniel Radcliffe szerint nem volt olyan jó buli leforgatni ezeket a jeleneteket.  

J. K. Rowling Harry Potter-regényeinek kifejezetten fontos eleme a varázsvilág népszerű sportja, a kviddics, így nem csoda, hogy a filmekben több ilyen jelenetet is láthatunk. Akinek esetleg kimaradt volna a HP-univerzum: a kviddics egy olyan játék, ahol két, seprűn repülő, hét-hét játékosból álló csapat pontokért versenyez. Négy labdával játsszák (egy kvaff, két gurkó, egy aranycikesz), egy csapat pedig két őrzőből, két terelőből, három hajtóból és egy fogóból áll – Harry ugyebár ez utóbbi posztot töltötte be.

Habár a kviddics egy kifejezetten izgalmas és látványos sport a regényekben, a valóságban közel sem volt olyan jó móka eljátszani a jeleneteket, mint gondolhatnánk. Daniel Radcliffe saját elmondása szerint például ki nem állhatta ezeket a részeket, épp ezért megkönnyebbülten sóhajtott fel, miután a hetedik filmhez (amit ugyebár két részre bontottak) már nem kellett kviddicses részeket felvenniük a zöld vászon előtt.

„A kviddics egyike a legkevésbé szórakoztató dolgoknak, amit a Harry Potterben csináltam. Nem egy kellemes élmény, eléggé fájdalmas tud lenni, szóval nem olyasvalami, amit valaha is visszasírnék. Mivel nagyjából az összes filmnél volt kviddics-jelenet, a hetedikben azt imádtam az egyik legjobban, hogy nem volt benne kviddics!” – mondta a színész egy korábbi interjúja alkalmával.

Harry iskolai riválisát, a Draco Malfoyt alakító Tom Felton is osztja a színésztársa véleményét, azt mondta ugyanis, hogy nagyon örült neki, hogy a második rész, a Titkok kamrája után már nem volt kviddicses jelenete.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét