Van néhány olyan dolog, amivel úgy tűnik, sosem fog felhagyni az emberiség.  Ilyen többek közt az összeesküvés-elméletek gyártása is, amit meglepődnénk, mennyien űznek életvitelszerűen. 

Habár az atomfegyverek megjelenése óta tudjuk, hogy bármikor romba dönthetnénk a világot (bár egyes vélemények szerint valójában pont az atom a béke garanciája), a különböző világvége forgatókönyvek között a becsapódó űrkőzetek is előkelő helyen szerepelnek. A kutatók persze folyamatos figyelemmel kísérik az aszteroidák mozgását, és előre szokták jelezni, ha egy űrkőzet megközelíti a bolygónkat. A konteósokat azonban hidegen hagyják a komoly csillagászati megfigyelések, és azzal sem törődnek igazán, hogy az objektum meglehetősen távol halad majd el Földtől, sőt: az sem jelent nekik akadályt, ha a tudomány álláspontja szerint a szóban forgó objektum nem is létezik.

A Nibiru elnevezésű bolygót például előszeretettel veszik elő újra és újra az összeesküvés-elméletek hívei. Mentségükre szóljon, hogy a Nibiru nem teljesen zagyvaság, ugyanis tényleg született egy olyan feltételezés, miszerint egy eddig ismeretlen, jelentős tömegű bolygó is található a Naprendszerben, az égitestről pedig korábban még a NASA is hírt adott róla a weboldalán, mint újonnan felfedezett bolygó. A későbbi kutatások azonban arra jutottak, hogy a Nibiru nem létezik.

A konteósok azonban nagyon szeretik ezt a feltételezett égitestet, többek közt a 2012-es évre jósolt világvégét is a Nibiruhoz kötötték. Legújabban pedig Mike Buckner „szakértő” jelentett be világvégét múlt hét péntekre, mondván az égitest el fogja trafálni a Földet – számolt be az IFL Science. Buckner a katasztrófa előtti hetet állítólag azzal töltötte, hogy figyelmeztette az embereket a közelgő veszélyre, egyúttal azt javasolta mindenkinek, hogy keressenek menedéket.

Habár az önjelölt proféta azt hirdette, hogy nagyon kevesen élik majd túl a katasztrófát, mint az bizonyára mindenkinek feltűnt, a világnak mégsem lett vége pénteken. Mike Brown, a Kaliforniai Műszaki Egyetem bolygócsillagásza szerint egyébként, ha tényleg létezne egy bolygó, amely a Nibiru-hívők által mondott pályán mozog, már látnunk kellett volna.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét