Drónokkal és hidrofonnal fésülik át a Loch Ness-t és környékét, hogy megkeressék a legendákból ismert vízi szörnyet. 

Az elmúlt 50 év legnagyobb Loch Ness-i szörny-keresőexpedíciója veszi kezdetét a hétvégén Skóciában – írja a The Guardian. A lelkes szörnyvadászok nem bízzák a véletlenre: infravörös kamerával felszerelt drónok repülnek majd a tó felett, a felszín alatt pedig hidrofon kutat a mitikus szörny után.

A Loch Ness Centre turisztikai központ és a Loch Ness Exploration kutatócsoport még felhívást is intézett a lelkes szörnyvadászok felé, hogy csatlakozzanak hozzájuk Nessie megkeresésében az augusztus 26-27-i hétvégén. Az expedícióra végül annyian jelentkeztek, hogy a csapat mostanra nem fogad új jelentkezőket, azonban azt ígérték, hogy élőben is közvetíteni fogják az eseményeket.

A Skócia második legnagyobb tavában élő szörnyeteg legelső ismert említése Szent Kolumba 565-ből származó legendájában történik, amelyben a szent megment a szörnytől egy embert. A 20. században elsőként 1933-ban észlelte a lényt egy házaspár, akik „sárkányhoz vagy őskori szörnyeteghez” hasonlították. 1934. április 19-én pedig már fénykép is készült róla (lásd a fenti képen), amint hosszú nyaka és feje kibukkan a vízből. Később kiderült, hogy a fotó hamisítvány, és csupán játékhajóra erősített idomok láthatók a képen.

Fotó: CNN

A Loch Ness Centre több mint 1140 hivatalos Nessie-észlelést tart számon. Paul Nixon, a központ vezérigazgatója elmondta, hogy soha nem voltak még ennyire izgatott, és alig várják, hogy a csapattal hétvégén átfésüljék a tavat és környékét.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét