A Juicy Marbles által készített sertésborda mentes az állai eredetű fehérjéktől, így akár vegetáriánusok, sőt vegánok is a legnagyobb lelki nyugalommal fogyaszthatják.
Egyre többen döntenek úgy, hogy nem szeretnének állati eredetű élelmiszereket fogyasztani, így a piacon is folyamatosan bővül a kínálat azokból a termékekből, amelyekben ugyan nincs hús, de az ízük, állaguk nagyon is hasonlít rá. A Juicy Marbles nem teljesen ismeretlen név ezen a területen, zászlóhajós termékük, a 750 g-os bélszín steaket például sokan dicsérték, mondván nagyon is hajaz az igazira.
Most egy újabb termékkel rukkolt elő a szlovén vállalat, méghozzá egy vegán sertésbordával, amit növényi alapú fehérjéből sikerült elállítaniuk, az igazán nagy csavar pedig a történetben az, hogy még a csontokat is sikerült ehetővé tenniük – számolt be a The Guardian. A csontokat kezdetben komposztálhatónak tervezték, később azonban arra jutottak, hogy meg is lehetne őket enni.
A cég azt állítja, hogy a termékük annyi fehérjét tartalmaz, mint a marhahús, és tökéletesen felhasználható többféle receptekhez, legyen szó olajban vagy sütőben sütésről vagy épp grillezésről. Ránézésre mindenesetre igen meggyőző lett.
A vegán hústermékek egy másik (kezdetleges) alternatívája az élő állat leölése nélkül, ám annak sejtjeiből, laboratóriumban készült élelmiszerek. Az eljárásnak egyelőre sok kritikusa van, ugyanis nem kizárt, hogy a speciális módszerrel előállított húsoknak szintén jelentős a környezeti hatása.
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!