Azt már jó ideje tudni, hogy készül a The Last of Us második évada, nemrégiben pedig egy spin-off ötlete is felmerült. 

Természetesen már réges-rég zöld utat kapott az HBO és a Sony közösen összehozott videójáték-adaptációjának új évada, bár arról még nincs infó, hogy mikor számíthatunk az érkezésére. Az írósztrájk miatt az új évad castingját felfüggesztették, és úgy tudni, hogy egyelőre a forgatókönyvek is megíratlanok.

A széria társalkotója, a Csernobilt is jegyző Craig Mazin nemrégiben viszont interjút adott a The Wrapnek, ahol felmerült egy mellékszál kibontásának ötlete, amire a showrunner nem egyértelmű, de némileg biztató választ adott: „Nem beszéltünk erről konkrétan, mert jelenleg minden erőnkkel a fő narratívára koncentrálunk. Ugyanakkor nem vagyok ellene más műsorok ötletének, amelyek ebből a világból vagy az itt megismert karakterekből merítenek” – mondta Mazin, hozzátéve, hogy biztos benne, hogy alkotótársát, Neil Druckmannt is érdekelné a dolog.

Merle Dandridge, aki Marlene-t, a Tűzbogarak vezetőjét alakított az első évadban, márciusban a The Wrapnek azt mondta, hogy nyitott lenne arra, hogy feltárja karaktere hátterét és Ellie anyjával, Annával való barátságát egy spin-offban. „Őszintén azt gondolom, hogy sikerült gyönyörűen és mélyen megrajzolni a karaktereket. Azt hiszem, ebben a világban rengeteg még a lehetőség, hogy egy kicsit mélyebbre ássunk, Bill és Frank történetével pedig mindezt csak érintettük, de annyi minden van még” – tette hozzá Dandridge.

Habár konkrétumokról még nem beszélhetünk, tekintve, hogy a mellékszálak kibontása, akárcsak a rebootok és a remake-ek mennyire divatosak napjainkban, egy spin-off ötlete nem ördögtől való gondolat.

Azok pedig, akik esetleg lemaradtak volna a The Last of Us-őrületről: a történet a posztapokaliptikus Egyesült Államokban játszódik, ahol egy rettegett mutáns gombavírus az emberek nagy részét élő szörnyetegekké változtatta, a sztori pedig egy Joel nevű mogorva csempészt és egy tinédzser lányt, Ellie-t követi, akiről egy félkatonai szervezet úgy véli, ő lehet a kulcs a súlyos kór legyőzéséhez.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét