Noha a nyár utolsó hétvégéjére harmadfokú hőségriasztás van érvényben,  nyakunkon a szeptember, a borongós őszi esték, a bekuckózás és a bingewatching, azaz a sorozatdarálások időszaka. A nyári uborkaszezon után szerencsére a streamingszolgáltatók is felszívják magukat, és több olyan produkcióval is készülnek, amivel a sorozatkedvelőket igyekeznek a kanapé elé szögezni. Vessünk közösen egy pillantást a szeptembertől induló sorozatdömpingre!

Megjegyzés: természetesen a lista közel sem teljes, hiszen szinte minden napra jutna egy premier, szubjektív szempontjaink alapján választottuk ki nektek azt a hetet, ami szerintünk a legérdekesebb az őszi felhozatalból.

American Horror Story: Delicate 

Kezdjük rögtön egy ínyenc fogással a horror szerelmeseinek. A 12. évaddal bővül az Amerikai Horror Story univerzuma, amely részben Danielle Valentine Delicate Condition című, nemrég megjelent könyvén alapul. A regény története egy nőt követ, aki meg van győződve arról, hogy valaki megpróbálja megakadályozni, hogy a gyermeke megszülessen.

A Ryan Murphy és Brad Falchuk által jegyzett horror-széria legújabb felvonásának Kim Kardashian és a visszatérő Emma Roberts lesz a főszereplője, valamint a modell és színésznő, Cara Delevingne is szerepelni fog benne. Murphy annyit már korábban elárult, hogy szórakoztató, stílusos és félelmetes karaktereket sikerült megalkotniuk, különösen Kardashian számára, az új évad pedig sok tekintetben el fog térni a korábbiaktól.

Premierdátum: 2023. szeptember 20.
Streamingszolgáltató: Hulu 
(idehaza a Disney+-ra fog érkezni)

The Continental

Úgy tűnt, hogy tavasszal a John Wick: 4. felvonás elbúcsúztatta Keanu Reeves karakterét, a Rémkirályt, időközben azonban felmerült egy ötödik rész lehetősége is. Az viszont biztos, hogy spin-offokkal bővül tovább a népszerű bérgyilkos univerzum, melyek közül az egyik a The Continental című sorozat, amelynek a fiatal  Winston Scott áll majd a fókuszában. A háromrészes miniszéria tehát egyfajta előzménysztori lesz, amely egészen a ’70-es évek New Yorkjába repít minket vissza, hogy megmutassa, miként tudta megszerezni Winston a bérgyilkosok találkozóhelyéül szolgáló legendás szállodát.

Winston fiatalabb kiadását Colin Woodell fogja alakítani, aki leginkább A légikísérő és A sötétség kora (The Originals) című sorozatokból lehet ismerős. Nem mellesleg a heves vitákat kiváltó Passió rendezője, Mel Gibson is aláírt a szériához, aki egy vadonatúj karaktert, egy bizonyos Cormac bőréje fog bújni.

Premierdátum: 2023. szeptember 22.
Streamingszolgáltató: Peacock (hazánkban az Amazon Prime Video kínálatában fog megjelenni)

Lupin 3. évad

Több mint két év várakozás után visszatér a képernyőkre a párizsi tolvaj, akit az Életrevalókkal világhírt szerző Omar Sy alakít. A szimplán csak Lupin címre keresztelt széria Arsène Lupin karakterét veszi alapul, akit 1905-ben Maurice Leblanc francia író alkotott meg, hogy mintegy 17 regény és számtalan novella főszereplőjévé tegye. Lupin nemcsak ízig-vérig úriember és detektív, de még profi tolvaj is egyben, aki a gazdagok nem kis bánatára előszeretettel kopasztja meg az úri rétegeket, immár napjaink Párizsában.

A második évad végén Lupinnak el kellett hagynia a francia fővárost, hogy felesége és fia biztonságban legyen, ám végül visszatér hozzájuk egy őrült ajánlattal: hagyják ott Franciaországot és kezdjenek együtt új életet egy másik városban.

Premierdátum: 2023. október 5.
Streamingszolgáltató: Netflix 

Loki 2. évad 

A Loki óriásit ment a Disney+on, így senkit nem ért meglepetésként, amikor kiderült, hogy Tom Hiddleston újra a csínytevő asgardi bőrébe bújhat. Hiddleston mellett Owen Wilson, Sophia DiMartino és Ke Huy Quan is feltűnik majd, valamint az is kiderült, hogy hőseink ismételten a Jonathan Majors által alakított Kang, a hódító egyik variánsával szállnak szembe – utóbbi azért is nagy hír, mert az őt alakító Jonathan Majors ellen jelenleg is per van folyamatban, kapcsolati erőszak vádja miatt.

A konkrét sztoriról túl sokat nem tudni, annyi bizonyos, hogy Kang áldásos tevékenysége miatt ismét alaposan összekuszálódott az időfolyam, Loki pedig ide-oda ugrál az időben, ami újabb abszurd és szürreális események láncolatát indítja el.

Premierdátum: 2023. október 6. 
Streamingszolgáltató: Disney+

Rick és Morty 7. évad 

A felnőtteket célzó széria hatodik évada tavaly szeptemberben rajtolt el, a hetedik évadot pedig már réges-régen megerősítették. Csakhogy időközben Justin Roiland társalkotót kapcsolaton belüli erősszakkal vádolta meg volt barátnője, aminek hatására az Adult Swim azonnali hatállyal megszakította vele a munkakapcsolatot (azóta az alkotót felmentették a vádak alól). Egyelőre nem tudni, hogy ki veszi át Roiland helyét a sorozatban, aki nem csak társalkotóként volt jelen, de a két címszereplő, Rick és Morty hangját is kölcsönözte (igen, egy személy szólaltatta meg a két főszereplőt).

Aki esetleg lemaradt volna a Rick és Morty-őrületről, annak elmondjuk, hogy a történet különféle alternatív dimenziókban játszódik, főszerepben egy Rick Sanchez nevű züllött tudóssal és annak unokájával, Morty Smith-szel, valamint diszfunkcionális családjukkal, akikkel mindenféle eszement kalandokba keverednek.

Premierdátum: 2023. október 15.
Streamingszolgáltató: Adult Swim (nálunk az HBO Max műsortárában fog landolni)

Squid Game: The Challenge 

Betartja ígéretét a Netflix, miszerint univerzumot fog építeni ázsiai sikersorozata, a Squid Game köré (magyarul Nyerd meg az életed címen futott az első évad, de ezt inkább hagyjuk is). Ennek részeként érkezik hamarosan egy valóságshow, ahol 456 igazi játékos méri össze az erejét a 4,56 millió dolláros pénznyereményért. Habár konkrétumokat nem igen tudni, a Netflix annyit azért elárult, hogy „minden játékos a saját határait fogja feszegetni, és egy ponton fel kell majd maguknak tenni a kérdést, hogy meddig mennek el a győzelemért”,

A 10 epizódot számláló műsorban a résztvevők a sorozatból ismert játékok mellett új próbatételeken is részt vesznek, de a műsorszolgáltató mindenkit megnyugtatott: míg az eredeti játékokban a vesztesek az életükkel fizetnek, itt természetesen semmi ilyentől nem kell tartaniuk a résztvevőknek.

Premierdátum: 2023. november (a cikk írásának pillanatáig pontos dátum nem érkezett)
Streamingszolgáltató: Netflix 

Invincible – Legyőzhetetlen 2. évad

A The Walking Dead képregények atyja, Robert Kirkman munkáját adaptáló széria 2021 márciusában startolt el a Prime Videón, és a The Boys-hoz hasonlóan sikerült teljesen felforgatni az unalomba fulladt képregényadaptációk világát. A felnőtteket célzó animációs sorozat főszereplője Mark Grayson (Steven Yeun), akinek szó szerint a vérében van a szupererő, hiszen az apja, Nolan Grayson, alias Omni-Man (J.K. Simmons) egy elképesztően erős földönkívüli faj tagja, aki a Viltrum nevű bolygóról érkezett. Mark tehát nem egy közönséges ember, és a tinédzserkori problémái sem merülnek ki a zsíros hajban és a pattanásokban: képes repülni, szinte teljesen sebezhetetlen, emellett rendkívül gyorsan gyógyul. Ennek folyományaként pedig el is nevezi magát Invincible-nek, azaz Legyőzhetetlennek.

A második szezont továbbra is maga Kirkman fejleszti, Ryan Ottley és Cory Walker pedig íróként vannak jelen. Az első évadhoz hasonlóan a Marvel és a DC átlagos  szuperhősképregényeihez képest egy kifejezetten vad és erőszakos történetre lehet számítani, ahol még a komolyabb témákhoz is kifejezetten humoros formában nyúlnak.

Premierdátum: 2023. november 3. 
Streamingszolgáltató: Amazon Prime Video

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét