Agatha Christie nagysikerű regénye, a Gyilkosság az Orient expresszen nyomán készült kalandjáték. 

Néhány hét és befut a mozikba a harmadik Poirot-film Kenneth Branagh főszereplésével, a Szeánsz Velencében, amely Agatha Christie egyik kevésbé ismert regényét, a Halloween és Halált veszi alapul (korábban Ellopott ​gyilkosság címen is megjelent a kötet). Azonban nem csak a filmesek látnak fantáziát a krimi nagyasszonyának detektívtörténeteiben, hanem a videójátékos világ is: a Microids Lyon Studio ezúttal a szerző legismertebb művét, az 1934-ben megjelent Gyilkosság az Orient expresszen című történetét adaptálta.

Az Orient expressz fedélzetén természetesen a belga nyomozózseni, Hercule Poirot nyomoz, ám ezúttal nincs egyedül, hű segítője, Joanna Locke is vele tart. A történet a jelenben játszódik, ami egyúttal azt is jelenti, hogy vadonatúj elemekkel és rejtélyekkel gazdagították a nyomozást az eredetihez képest, így azok számára is tartogat majd meglepetéseket, akik olvasták a regényt vagy látták a filmet/filmeket.

A játékmenetből ugyan nem sokat mutat az alábbi trailer, de a hangulata egyértelműen meghozza a kedvünket a nyomozáshoz.

Az Orient expresszre október 19-étől lehet felszállni, ekkor érkezik ugyanis a játék PC, PS5, Xbox Series, Xbox One és Switch platformokra.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét