A majonézes saláták rajongótábora igen széles idehaza, de a hőségre való tekintettel inkább valami könnyed, frissítő étellel készültünk. Mexikói kukoricasaláta recept.
Mi, magyarok nem csak kirántani szeretjük a dolgokat, de majonézzel felturbózni is. Ebben a tikkasztó melegben azonban kevésbé kívánjuk a nehéz ételeket – nem is beszélve arról, hogy a majonézzel amúgy sem árt vigyázni a hőségben -, így inkább olyan salátákban kezdtünk el gondolkodni, amelyek nem terhelik a szervezetet.
A mexikói kukoricasaláta pont ilyen: ugyan bármikor elkészítheted, de nyáron különösen jól tud esni, köszönhetően a frissítő alapanyagoknak, amelyek belekerülnek. Szerencsére nincs sok munka vele, azt azonban érdemes kivárni, hogy az összeállítás után a hűtőben kicsit összeérjenek az ízek.

2 db 340 g konzerv csemegekukorica
1 lilahagyma
2 nagy paradicsom
fél csokor koriander
2 lime leve
4 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 teáskanál méz
só ízlés szerint
fehér bors ízlés szerint
chilipehely ízlés szerint
A megmosott paradicsomot és a megtisztított hagymát apróra, a megmosott koriandert durvára vágjuk.
A frissítő öntethez a lime levét elkeverjük az olívaolajjal és a mézzel.
A lecsepegtetett kukoricát, a paradicsomot, a hagymát, a koriandert és az elkészült öntetet egy nagy keverőtálba tesszük. Ízlés szerint fűszerezünk, majd az egészet alaposan elkeverjük, és a tálalásig lefedve a hűtőben tároljuk.
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!