David Fincher legújabb alkotása egy profi bérgyilkos gondolataival hozza ránk a frászt a Netflixen. 

A kultrendező otthonosan mozog a thriller műfajában (Harcosok klubja, Hetedik, Zodiákus, Holtodiglan), legújabb filmje, A gyilkos főszereplője pedig egy hidegvérű bérgyilkos lesz, aki látszólag bárkivel képes végezni, akivel akar. A névtelen szörnyeteg szerepét a rendező eredetileg Brad Pittnek szánta, ám végül Michael Fassbender bizonyíthat a gyilkológép szerepében, aki az előzetes alapján szintén jó választásnak tűnik.

Némileg meglepő lehet, hogy egy képregényadaptációról van szó, A gyilkos ugyanis Alexis ‘Matz’ Nolent és Luc Jacamont azonos című francia képregényét dolgozza fel, amelynek első száma 1998-ban jelent meg. A történet egy rideg bérgyilkosról szól, aki emberfeletti precizitással dolgozik, és sosem hagy nyomot maga után, de az utolsó megbízása végül nem a tervek szerint alakul.

Fassbender mellett Tilda Swinton, Arliss Howard, Charles Parnell és Sala Baker is feltűnik a filmben, a forgatókönyvet pedig a Hetediket is jegyző Andrew Kevin Walker írta.

A gyilkos 2023. október 27-én kerül a mozikba a tengerentúlon (a magyar premierről egyelőre nincs hír), a Netflixen pedig november 10-én debütál.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét