A Blumhouse új horrorfilmje, az Öt éjjel Freddy Pizzázójában egy játékadaptáció, amelyben egy pizzéria biztonsági őre vérszomjas kabalafigurákkal viaskodik. 

Scott Cawthon azonos című világsikerű videójátékát dolgozza fel Emma Tammi ősszel érkező alkotása, amelyben Az Éhezők viadala sztárja, Josh Hutcherson lesz látható a főszerepben.

A történet szerint Mike Schmidtnek pénzre van szüksége, ezért biztonsági őrként munkát vállal Freddy pizzázójában. Ám ami elsőre unalmas melónak ígérkezik, kiderül, hogy nem is lehetne izgalmasabb: a kihalt pizzériában ugyanis éjszakénként életre kelnek a kabalafigurák, és jobb híján megölnek minden betévedőt, ráadásnak pedig még a lelküket is kiszívják. A játékban a plüssállatok eredetileg Mike lelkére pályáznak, de a filmben a kislánya, Abby a célpont.

Az elátkozott pizzéria figurái persze nem maguktól keltek életre, hanem egy William Afton nevű férfi alkotta meg őket, akit a Scooby-Doo-filmek Bozontját is alakító Matthew Lillard formál meg a filmben.

Bizakodásra ad okot, hogy a horrorspecialista filmstúdió ritkán nyúl mellé, és olyan klasszikusok jelentek már meg az égisze alatt, mint az Oscar-díjas Tűnj el!, a Széttörve, az Insidious-franchise epziódjai, a Boldog halálnapot!, a Parajelenségek, a Sinister, a M3GAN és még hosszan sorolhatnánk.

Az Öt éjjel Freddy pizzázójában a mozikba érkezik, és szerencsére nem kell már rá sokat várni: november 2-án lesz a premier!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét