A májusban kitört írósztrájk eredményeként többek közt az Anne Rice regénye alapján készült gótikus sorozat, az Interjú a vámpírral 2. évadának forgatási munkálatai is szüneteltek. 

Tizenöt év után újra sztrájkolnak a hollywoodi forgatókönyvírók több fizetést és a mesterséges intelligencia mellőzését követelve, melynek hatásait már a nézők is megérzik, ugyanis több folyamatban lévő filmet és sorozatot is parkolópályára helyeztek, illetve a kész produkciók esetében is történtek csúszások – például a Dűne második részének premierjét is jövőre halasztották.

A Deadline most arról adott hírt, hogy az AMC Networks-nek ideiglenesen sikerült megállapodnia a hollywoodi előadóművészek szakszervezetével (SAG-AFTRA), így három sorozat, két The Walking Dead-széria és a már említett Interjú a vámpírral második évadának munkálatai tovább folytatódhatnak. Fontos hozzátenni, hogy a megállapodás csak az említett tartalmakat érinti, vagyis az AMC más produkciói továbbra is parkolópályán vannak a sztrájk miatt.

Az Interjú a vámpírral Anne Rice 1976-ban megjelent, nagy sikerű vámpírregényét dolgozza fel, amelyhez összesen 12 folytatás érkezett, 1994-ben pedig film is készült belőle Tom CruiseBrad Pitt, Antonio Banderas és Kirsten Dunst főszereplésével. A vámpírtörténet tavaly debütált sorozatverziója kicsit modernizálta az alaptörténetet, ugyanis a fő történetszál az 1900-as évekbe repít vissza (a regény és a film az 1700-as évek végén játszódik), de a cselekmény nagyrészt megegyezik az eredetivel. Louis de Pointe du Lac felkeres egy újságírót, hogy elmesélhesse a vámpírok gyötrelmekkel és viszontagságokkal teli életét, valamint az ő élőhalottá válásának történetét, amely azzal veszi kezdetét, hogy megharapja az öntörvényű és arisztokratikus vámpír, Lestat de Lioncourt.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét