A szelleműző házaspár történeteit feldolgozó Démonok között franchise harmadik részéből készít dokumentumfilmet a Netflix. 

A Démonok között 3. – Az ördög kényszerített 2021 májusában debütált a mozikban, és a szériától megszokott módon igaz történetet dolgozott fel. A Michael Chaves rendezte produkció Edward és Lorraine Warren, a világ talán legismertebb természetfeletti jelenségeket kutató házaspárjának egyik nagy hírverést kapott történetén alapul, amelynek egy 1980-as évekbeli gyilkosság áll a középpontjában.

1981-ben Arne Cheyenne Johnson azt állította a bíróságon, hogy megszállta az ördög, és ezért ölte meg a főbérlőjét, Alan Bonót. Az ügy körül a mai napig sok a zavaros részlet, Johnson és családja azonban egyetértett abban, hogy a 11 éves Daviddel, a vádlott mennyasszonyának öccsével kezdődött a kálváriájuk. A fiú 1980 nyarától különösen kezdett viselkedni: azt állította, hogy egy idős férfi zaklatja őt, és egy állatias kinézetű, szarvakkal rendelkező entitás lakik a fejében. David hamarosan kígyóként kezdett sziszegni, és a Bibliából is idézgetett. A család végül az akkor már jól ismert Warren házaspárhoz fordult segítségért, akik ördögűzést hajtottak végre a fiún.

Warrenék később azt állították, hogy az entitás Arne Cheyenne Johnsonba költözött át, aki David ördögűzése után szintén furcsán kezdett viselkedni: sokat morgott, látomásai voltak, és balhékba keveredett.

Johnson néhány héttel az exorcizmus után egy heves vita következtében többször mellkason és gyomron szúrta főbérlőjét, Alan Bonót, aki elvérzett.

Az ügy azért is érdekes, mert a démoni megszállottságot – feltehetően az Egyesült Államok történetében először – jogalapként használták fel a vádlott, Arne Cheyenne Johnson védelmében. A bíró ugyan szemfényvesztésnek nevezte a dolgot, de Johnson végül csak öt évet ült börtönben.

A Netflix dokumentumfilmje, a The Devil on Trial 2023. október 17-én érkezik a Netflixre.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét