agatha christie ősz

Ősz… párás reggelek, bekuckózós esték… A Helikon Kiadó újabb Agatha Christie novelláskötettel készül, ezúttal őszi tematikában. 

Szeptember 14-én érkezik a mozikba a harmadik Poirot film, a Szeánsz Velencében, amely  Agatha Christie 1969-ben megjelent halloweeni regényét, a kevésbé ismert Halloween és a halált dolgozza fel (korábban Ellopott ​gyilkosság címen is megjelent a kötet). A történet szerint a már nyugdíjas Poirot Velencébe utazik, hogy részt vegyen egy halloweeni szeánszon régi jó barátja, a krimiíró Ariadne Oliver meghívásából. Ám a pokol hamarosan elszabadul a kísértetjárta kastélyban, valakit megölnek, a detektív pedig most először érzi úgy, hogy az események ellentmondanak minden logikának és józan észnek.

A szeptember azonban nem csak a Kenneth Branagh főszereplésével készült film miatt érdekes az AC rajongók számára: a Helikon Kiadó újabb novella válogatással készül, amelyben kifejezetten őszi hangulatú krimik szerepelnek. A stílusosan Őszi borzongás címmel érkező kötet a „napsütötte Rodosztól és Afrikától a ködös Londonig, vidéki udvarháztól az Old Bailey tárgyalóterméig” repíti az olvasót, miközben felbukkannak a már jól ismert nyomozók, köztük a kis belga detektív, Hercule Poirot és a kotnyeles vénkisasszony, Miss Marple is.

agatha christie ősz
(Fotó: Helikon Kiadó)

Az Őszi borzongás várhatóan szeptember 28-án jelenik meg, és már elő is rendelhetjük kedvezményes, 4399 forintos áron.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét