A Dyson bemutatja a Dyson Gen5detect-et, a legerősebb vezeték nélküli porszívóját, amely akár 135 ezres fordulatszámon pörög – kilencszer gyorsabban, mint egy Forma-1-es motor.

A porszívó egy teljesen zárt, egész gépre kiterjedő HEPA szűrőrendszerrel rendelkezik, amely megszűri és magába zárja a részecskék 99,99%-át 0,1 mikron méretig – akár a vírusokat is! A készülékbe beépített 14 ciklon a port is eltávolítja a légáramból, így a szívóerő nem csökken, ennek köszönhetően minden alkalommal optimális teljesítményt biztosít. 

Dyson Gen5detect
Fotó: Dyson

Az új Dyson porszívó természetesen megkapta a gyártó „világító por” technológiát is, amelyet azért fejlesztett ki a cég még 2021-ben, hogy a felhasználók láthassák az otthonukban rejtőző mikroszkopikus részecskéket. Ez azt jelenti, hogy a padlófelületen elrejtett por, amely egyébként szabad szemmel nem látható, egy fénysugár segítségével észrevehetővé válik. A Gen5detect újratervezett ún. Fluffy Optic tisztítófejjel rendelkezik, amely kétszer nagyobb fényerővel rendelkezik, így még nagyobb területet világít be a padlón.

Dyson Gen5detect
Fotó: Dyson

A Dyson Gen5detect egy teljesen újratervezett felhasználói felületet vezet be, amely mostantól valós időben mutatja a felhasználóknak, ha a felület tiszta. A piezoszenzor akusztikus módszerrel számolja és kategorizálja a részecskék méretét, az LCD-képernyőn megjelenő sávok pedig a valós időben eltávolított részecskék mennyiségének megfelelően emelkednek és csökkennek – így a felhasználók tudják, hogy tovább haladhatnak, vagy kell még adott területet tisztítaniuk.

A nagy energiasűrűségű akkumulátor az eddigi leghosszabb, akár 70 perces üzemidőt is biztosít. A porszívó súlya ráadásul mindössze 3,5 kg, és mostantól 0,77 literes tartállyal érkezik.

Dyson Gen5detect
Fotó: Dyson

A Dyson Gen5detect vezeték nélküli porszívó már elérhető a Dyson online áruházakban és a Dyson Demo üzletekben 379.990 forintos áron.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét