Animációs film készül a tavalyi év egyik legnépszerűbb indie videójátéka, a Stray alapján, amelyben macskaként kalandozhatunk egy posztapokaliptikus világban. 

Feléledni látszik a játékokból készült filmadaptációk piaca, pedig ez az a műfaj, ahol híresen sok csapnivalóan rossz alkotással futhat össze az ember. Az egyik legpozitívabb példa erre az HBO januárban debütált zombijárványos sorozata, a The Last of Us, amelyet sokan a legjobb videójáték-adaptációként tartanak számon. Most pedig azt is megtudtuk, hogy az Annapurna Interactive sokat méltatott videójátéka, a Stray is animációs feldolgozást kap.

A filmet az Annapurna Pictures fejleszti, amelyet tavaly hoztak létre, és a nyáron már be is mutatták az első rajzfilmjüket, a képregény alapján készült Nimonát. A médiavállalat szerint a Stray lényegében arról szól, hogy „mi tesz minket emberré, miközben a történetben nincsenek is emberek„, és ezt igyekeznek majd visszaadni a játék filmváltozatában is.

Habár a részleteket nem hozták még nyilvánosságra, annyit már tudni, hogy a cím nélküli Stray-filmet Nick Bruno fogja irányítani, aki a már említett Nimona filmet is rendezte.

A Stray tavaly júliusban jelent meg a piacon, és rendkívül pozitív fogadtatásban részesült, a kritikusok és a játékosok részéről egyaránt. A kalandjátékban egy cica bőrébe bújva járjuk be a fallal körülvett várost, ahol robotok, gépek és mutáns baktériumok élnek, és ha sikerrel járunk, a végén legfontosabb társunk, a B-12 repülő drón segítségével kijutunk ebből a kétségkívül hangulatos, ám rendkívül sötét és felkavaró városból.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét