Egész estés dokumentumfilm készül a Hogwarts Legacy videójátékból, amelyben a fejlesztők érdekes kulisszatitkokat árulnak el a Harry Potter-játék készítésének körülményeiről. 

Az Avalanche Software csapata kétségkívül jó munkát végzett a Harry Potter, illetve varázslatos világ témájú akció-szerepjátékkal, amelyben a játékosok egy ötödéves diák bőrébe bújva barangolhatják be a Roxfortot. A játékfejlesztők hamarosan a kulisszák mögé is betekintést engednek, többek közt kiderül, milyen nehézségekkel kellett szembenéznie a csapatnak a Roxfort megalkotásakor, valamint a játékfejlesztési szempontokról és az utolsó pillanatokban történt kiegészítésekről, változtatásokról is szót ejtenek.

A The Wizardry behind Hogwarts Legacy címmel érkező dokumentumfilm valamikor az év folyamán fog befutni (pontos premierdátum egyelőre nincs), de a napokban érkezett már egy előzetest, amit alább tekinthettek meg.

Nem ez ugyanakkor az egyetlen érdekes hír a Hogwarts Legacy háza tájáról. Egy megbízható szivárogtató ugyanis arról adott hírt, hogy az Avalanche Software már dolgozik a Hogwarts Legacy 2 fejlesztésén. Hivatalosan megerősítés egyelőre nem érkezett, de tekintve, hogy az első rész elsöprő sikert aratott (850 millió dollár globális bevételt produkált), lényegében biztosra vehető, hogy lesz folytatás.

A Hogwarts Legacy a J. K. Rowling által megálmodott Harry Potter varázsvilágban játszódik, de nem a Harry Potter-könyvek, és még csak nem is a Legendás Állatok-filmsorozat idején, hanem az 1890-es években. A történet szerint ötödéves hallgatóként csöppenünk bele a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola életébe, és ha ez nem lenne már épp elég szokatlan, valami oknál fogva még egy ősi mágiával is kapcsolatban állunk.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét