Borzalmasan drága lesz a Disney Legacy jubileumi filmgyűjteménye

disney legacy 100 box

A Disney november 14-én egy 100 filmből álló Blu-Ray gyűjteményt ad ki Disney Legacy Animated Film Collection címmel. Méregdrágán.

A gyűjtemény az animációs mesemondás 100 évét ünnepli majd, és a Disney és a Pixar filmjeit tartalmazza, az idei Elemi című filmtől kezdve egészen az 1937-es Hófehérkéig visszamenőleg.

A doboz három kötetet tartalmaz majd, amelyek összesen 18 lemezt foglalnak magukban, a művészeti alkotások mellett és amelyek egy személyes mesekönyvként bontakoznak ki a Disney történelmén keresztül.

disney legacy 100 box
Szép kis doboz, csak kicsit drága.

A csomagban eredeti poszterek és egy litográfia található a Disney hamarosan megjelenő Wish című zenés vígjátékából, valamint egy exkluzív kristály Mickey-egér füles sapka is található.

Ami viszont egy picit szomorú, az a 4K tartalom nyilvánvaló hiánya. Jelenleg ugyanis a csomagban szereplő filmek közül csak egy maroknyi filmet mastereltek újra 4K-ra, így nagyon valószínűtlen, hogy a teljes listát ebben a felbontásban kapjuk meg. Az elérhető hangfelbontásról egyelőre még nem tudunk. A 4k felbontás hiánya azért is nagyon kiábrándító, mert a doboz ára állítólag 1500 dolláros magasságban indul majd, ami kristály Mickey-fül ide, vagy oda, elég combos. Simán leosztva is 5000 forint felett jön ki egy film ára.
Összeadva és forintra váltva pedig a hátborzongató, félmilliós összeg jön ki. És ha mindezért csupán Full HD filmeket kapunk, akkor azért az felvet pár kérdést. Például, hogy miért adjunk ki ezért a dobozért annyi pénzt, amiből 16 évig nézhetjük a Disney+ filmjeit.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét